Græskarboller
·  200 g skrællet hokkaido græskar i tern
·    50 g smør
·     2 dl mælk
·    25 g gær
·  100 g kvark 0,3%
·      3 spsk sukker
·      2 tsk fint sal
   600 g hvedemel 

·    Kom græskarternene i en gryde med kogende vand og kog dem i ca. 10 min. - eller til de er møre. Hæld vandet fra og blend dem i ca. 30 sek - til en tyk græskarpuré.
·    Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt græskarpuré og de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen eller kør den ca. 5 min. i en røremaskine. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt resten af hvedemelet. Del dejen i 16 stykker og tril dem til boller. Tryk dem let flade og skær 8 snit i bollerne. Sæt bollerne på 2 plader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 45 min. Pensl med æg og tryk en pekannød ned i midten af hver bolle. Bag bollerne midt i ovnen og lad dem køle af på en rist.
 
Klubben for dagplejere i Århus og Odder | FOA Århus | Christian X's Vej 56-58 | 8260 Viby J | Tlf. 4697 3220
Lav din egen hjemmeside med mono.net